Blogul

Aflați mai multe despre lucrul în Olanda sau Belgia.
praca za granicą | PrismaWorx

În căutarea unui loc de muncă în Olanda

Din ce în ce mai mulți polonezi decid să plece în străinătate cu scop lucrativ, iar Olanda este adesea destinația aleasă. Într-adevăr, în această țară nu lipsesc ofertele de locuri de muncă, mai ales pe durata sezonului.  Putem găsi cu ușurință locuri de muncă în agricultură, gastronomie, industria hotelieră și turism. Dacă sunteți dispuși să lucrați în producție, merită să vă interesați de piața muncii olandeze. Nu lipsesc ofertele, dar alegerea trebuie să fie bine gândită. Din păcate, puteți găsi angajatori nu pe deplin cinstiți, prin urmare a decide asupra primei oferte mai bune, fără a verifica cu atenție toate detaliile, este o idee foarte riscantă.

Muncă în Olanda? Desigur!

Germania și Olanda sunt țări foarte vizitate de polonezi datorită unui număr mare de oferte de locuri de muncă la posturi diferite, datorită cărora toată lumea poate alege ceva în funcție de abilitățile, așteptările și posibilitățile lor. O gamă largă de oferte se referă în primul rând la industria horticolă, agricolă și de producție. Există, de asemenea, o mulțime de posturi vacante în logistică și prelucrarea alimentelor. Puteți conta pe angajare chiar și în cazul educației scăzute și al lipsei de experiență. Remunerațiile  nu sunt medii, motiv pentru care ofertele sunt atât de populare în rândul polonezilor, în comparație cu ceea ce se oferă în țara noastră sub forma unui salariu minim la nivel național.

Puteți pleca pentru a câștige mai mult timp de câteva săptămâni sau luni sau puteți decide să stați mai mult. Nu există probleme cu comunicarea la fața locului, chiar și în absența cunoașterii limbii olandeze pentru că oameni vorbesc limba engleză. În cazul locurilor de muncă mai puțin ambițioase în agricultură sau horticultură, doar elementele de bază sunt suficiente și, uneori, chiar și cunoașterea limbii engleze nu este o cerință necesară.

Munca în Olanda are astfel de avantaj că angajatul primește un salariu săptămânal, ceea ce facilitează planificarea resurselor. Nu trebuie să așteptați o lună întreagă pentru a obține în cele din urmă banii câștigați. Angajații pot conta, de asemenea, pe o indemnizație de vacanță și de concediu, la care are dreptul orice persoană care muncește în această țară. Dacă vrem să fim siguri de legalitatea și securitatea muncii, cea mai bună soluție este să muncim în Olanda printr-o agenție de recrutare și ocupare a forței de muncă. Acesta este susținut de asistența în probleme formale, furnizarea de informații detaliate despre locul și natura muncii. Același lucru se aplică cazării și îngrijirii la fața locului. Agenția se va ocupa, de asemenea, de plecarea din țară către la destinație și înapoi în Polonia, adică organizarea transportului. De asemenea, puteți beneficia de asigurarea medicală de grup. Foarte des, agenția oferă un mijloc de deplasare la serviciu.

Olanda, oferte de locuri de muncă – unde să le căutăm?

În prezent, nu există nicio problemă majoră în găsirea ofertelor de locuri de muncă în Olanda, deoarece acestea sunt disponibile publicului pe multe site-uri web. O altă problemă va fi de cine sunt adăugate, dacă se referă la munca legitimă și care sunt condițiile acesteia.

Cel mai bine este să găsiți un loc de muncă în Olanda înainte de a veni în țară, astfel încât să aveți totul organizat în avans (dacă nu vreți să vă stresați inutil și să vă puneți într-o situație incomodă).

Odată ce sunteți acolo, veți reduce riscul de posibile probleme. O altă problemă va fi să căutați doar munca pe bază de contract. Angajatorii olandezi postează foarte des oferte de locuri de muncă pe Internet, datorită cărora pot ajunge la un public larg, la potențiali candidați pentru posturi specifice.

Loc de muncă dovedit, Olanda

Primul pas ar trebui să fie să vizitați site-urile web oficiale pentru solicitanții locurilor de muncă din Olanda. În acest moment, puteți găsi pe Internet numeroase site-uri web cu oferte de locuri de muncă în Olanda – cu toate acestea, cel mai important lucru este să verificați credibilitatea ofertei. Dacă oferta este publicata de o agenție de ocupare a forței de muncă, numărul său KRAZ trebuie verificat în Registrul național al agențiilor de ocupare a forței de muncă. Din motive de claritate, trebuie să știți că atunci când vine vorba de portalurile de publicitate poloneze, merită să ne uităm, printre altele la următoarele portaluri:

  • jobs.pl
  • olx.pl
  • infopraca.pl
  • niedziela.nl